Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie:

Geef aan of u de pneumokokken vaccinatie 2020 wenst!

LET OP: onderstaande informatie is momenteel niet meer actueel. Wij wachten nog op nieuwe informatie betreffende de pneumokokken vaccinatie. U wordt nog door ons geïnformeerd wat betreft de pneumokokkenvaccinatie dit najaar en welke leeftijdsgroep voorrang krijgt.

 

 

Dit najaar worden de eerste groepen patiënten uitgenodigd voor de pneumokokken vaccinatie. Pneumokokken zijn bacteriën die met name bij mensen ouder dan 60 jaar, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem ernstige longontstekingen kunnen veroorzaken. De laatste twee groepen worden reeds  gevaccineerd. Voor de mensen ouder dan 60 jaar is er sinds dit jaar een mogelijkheid om zich te laten vaccineren.

Dit is GEEN vaccin tegen het huidige corona virus. In 2020 worden de mensen uitgenodigd die dit jaar 60, 65, 70 of 75 jaar oud worden. De kans op bijwerkingen is zeer klein en beperkt zich tot dezelfde milde bijwerkingen als bij de griepvaccinatie.

Indien u een brief van ons heeft ontvangen valt u binnen de categorie patiënten die recht heeft op deze vaccinatie. Indien u gebruik wenst te maken van dit vaccin verzoeken wij u de antwoordstrook in te vullen en bij ons in de brievenbus in te gooien of via het mail adres te antwoorden. Ons e-mail adres vindt u terug op brief welke u heeft ontvangen.

De griepvaccinatie verloopt via de normale gang van zaken in onze praktijk.

De definitieve uitnodiging inclusief de data van vaccineren wordt dit najaar verzonden indien u ons heeft laten weten gebruik te maken van de vaccinatie (via antwoordstrook of e-mail).Call Now Button
Translate »